Venemaa plaanib kehtestada lastetusmaksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirill Kallinikov/Scanpix

Venemaa demograafia-, migratsiooni- ja regionaalarenguinstituudi direktor Juri Krupnov saatis president Vladimir Putinile paljulapseliste perede staatuse seaduseelnõu, kus ühe ettepanekuna on kirjas ka nn laste vähesuse maksu kehtestamine.  

Krupnov ütles väljaandele Izvestija, et seaduseelnõu eesmärk on lahendada aastaks 2030. Venemaa demograafia probleemid ja muuta vene paljulapseliste perede olukorda fundamentaalselt.

Eelnõus märgitakse, et paljulapselised pered moodustavad 6,5 protsenti (1,5 miljonit inimest), kuid samas kasvavad seal 20 protsenti Venemaa lastest.

Lastega pered jagatakse ettepaneku kohaselt kolme kategooriasse: vähekindlustatud (riigi ülalpidamisel), kaitse all olevad (riigi osalisel ülalpidamisel) ja jõukad.

Sõltuvalt laste arvust hakatakse peredele maksma igakuist toetust: 25 000 rubla (394 eurot) 3–4 lapse eest, 45 000 rubla (709 eurot) 5–7 lapse eest ja 100 000 rubla (1576 eurot), kui lapsi on kaheksa või rohkem.

Lisaks sisaldab eelnõu ettepanekut kehtestada spetsiaalne maks laste vähesuse eest – sihtgrupiks ühelapselised pered ja need, kel pole lapsi mittemeditsiinilistel põhjustel. Maksu suurust eelnõus ei määratletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles