Trump mõlgutas FBI direktori vallandamise mõtteid juba varem

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja FBI endine peadirektor James Comey selle aasta jaanuaris kätt surumas.
USA president Donald Trump ja FBI endine peadirektor James Comey selle aasta jaanuaris kätt surumas. Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters/Scanpix

Mida tihedamalt ilmus Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktor James Comey teleekraanile ja rääkis USA riigipea Donald Trumpi võimalikest Vene-sidemetest, seda suuremaks kasvas Valge Maja pahameel.

USA presidenti ja tema tähtsamaid nõunikke ärritas eriti see, et Comey ei välistanud avalikel senati kuulamistel võimalust, et Venemaa oli tõesti eelmise aasta USA presidendivalimistesse sekkunud. Nad tahtsid, et Comey ütleks välja kolm väikest sõna: «seoseid ei ole», kinnitas väljaandele Wall Street Journal Valge Maja siseasjadega kursis olev allikas. Comey seda aga ei teinud.

Trump kaalus Comey lahtilaskmist üle nädala, kirjutas eile portaal Politico. Üleeile pärastlõunal jõudis ta otsusele, kuid ei andnud sellest Comeyle telefonitsi teada, vaid saatis oma pikaaegse turvamehega FBI peakorterisse mapi, kus sees oli vallandamisteade. Comey viibis samal ajal kohtumisel FBI Los Angelese büroos ning sai otsusest teada uudiste vahendusel, pidades teadet algul naljaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles