Charlie Hebdo pilab Macroni ja ta «eakat» naist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo karikatuur Emmanuel Macroni ja Brigitte Trogneux kohta
Charlie Hebdo karikatuur Emmanuel Macroni ja Brigitte Trogneux kohta Foto: facebook.com

Prantsuse kurikuulus satiiriväljaanne Charlie Hebdo avaldas karikatuuri, millel on kujutatud presidendivalimised võitnud Emmanuel Macroni ja ta «eakat» abikaasat Brigitte Trogneux ’d rasedana, juures tekst, et see mees teeb imesid.

Sotsiaalmeedia kasutajate sõnul on see karikatuur solvav ja maitsetu, kuid oli ka neid, kes peavad seda seksistlikuks.

Charlie Hebdo karikatuur Emmanuel Macroni ja Brigitte Trogneux kohta
Charlie Hebdo karikatuur Emmanuel Macroni ja Brigitte Trogneux kohta Foto: facebook.com

Pila põhjuseks on asjaolu, et 39-aastase Macroni abikaasa on temast 25 aastat vanem, olles 64-aastane ja oletatavalt ta enam lapsi ei saa. Paar kohtus Amiens’is, kui Macron oli teismeline ja Trogneux oli tema õpetaja.

«Emmanuel oli 17-aastane, kui ta ütles mulle, et kavatseb minuga tulevikus abielluda. Nii juhtuski, ma lahutasin oma pikaajalise abielu,» teatas Brigitte Trogneux väljaandele Paris Match.

Macron ja Trogneux abiellusid 2007. aasta oktoobris Le Touquet’s, kus neil on ka maja.

Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux
Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux Foto: Philippe Huguen/AFP/Scanpix

Macronil varasemast lapsi ei ole, kuid Trogneux’l on kolm täiskasvanud last ja seitse lapselast.

Macronil ja Trogneux’l ühiseid lapsi ei ole ja just sellele rõhub Charlie Hebdo oma nüüdses pilkes.

Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux
Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Uue numbri esikaanel oleva karikatuuri sel pühapäeval ametivande andva Macroni ja ta naise kohta tegi väljaande peatoimetaja Gérard Biard, kelle kunstnikunimi on Riss. Sellel karikatuuril hoiab Macron kätt oma raseda naise kõhul, naine naerab.

«See mees teeb imesid,» teatab tekst.

Charlie Hebdo pila märklaudadeks on tihti Prantsusmaa poliitikud ja avaliku elu tegelased, samuti maailmas toimuv, kuid nüüdne pila uue presidendi aadressil ei meeldi prantslastele.

«Kui nõme! Macroni pilatakse sellepärast, et tal ei ole oma abikaasaga lapsi. See on väga vanamoeline,» teatas sotsiaalmeedia kasutaja Magali Cazo.

Nathalie Marchardier kirjutas, et sellist karikatuuri ei teeks kindlasti naine, ainult mees suudab nii rumalat pila luua.

Veel oli neid, kelle arvates on see karikatuur asjakohane, selles ei pilata mitte Brigitte Trogneux vanust, vaid eelkõige Macroni noorust ja ta arvamust, et suudab Prantsusmaa poliitilisel maastikul imesid korda saata.

Prantsuse meedia avaldas varem rea artikleid, milles arvati, et Macron on tegelikult homoseksuaal ja temast märgatavalt vanem naine on lihtsalt «aksessuaar», kelle taha ta oma tegelikke suundumusi varjab.

Macron teatas, et kui tal oleks endast 20 aastat noorem naine, ei seaks keegi nende suhte tõesust kahtluse alla.

Charlie Hebdo sai maailmakuulsaks 2015. aasta jaanuaris, kui terroristid tegid Pariisis asuvasse toimetusse rünnaku, tappes 12 inimest. Rünnaku põhjuseks peetakse selle väljaande pidevat pila prohvet Muhamedi aadressil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles