Video: Putin FBI juhi vallandamisest: Venemaal ei ole sellega midagi pistmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin sõnas eile Sotši Bolšoi jäähallis toimunud jäähokimatši eel USA meediale, et Venemaal ei ole mingit seost USA presidendi Donald Trumpi otsusega vallandada Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juht James Comey.

Venemaa president tegi matšil, kus mängisid Venemaa endised jäähokikuulsused ja valitsuse esindajad, kuus väravat ja andis viis resultatiivset söötu, edastab The Guardian.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Putini meeskond, kuhu kuulus mitu endist jäähokimängijat ja olümpiavõitjaid, sai  2014. aasta Sotši taliolümpiaks ehitatud jäähallis 10 750 pealtvaataja ees võidu 17:6.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

Putin oli edukas jääl, kuid CBS News kanali reporteri Elizabeth Palmeri ees jäi üsna napisõnaliseks, kui pidi kommenteerima, kuidas mõjutab FBI peadirektori vallandamine USA ja Venemaa suhteid.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SPUTNIK/REUTERS/Scanpix

«FBI juhi vallandamisel ei ole meie suhetele mitte mingit mõju. Teie küsimus tundub mulle naljakas, Venemaal ei ole selle vallandamisega midagi pistmist. President Trump tegutses vastavalt oma kompetentsile, seadusele ja põhiseadusele. Miks see peaks meile korda minema? Ma asun nüüd hokifännidega jäähokit mängima ja kutsun teid seda vaatama,» lausus Venemaa president.

Putin kandis oma tavapärast numbrit 11 kui ta oma meeskonna kaptenina jääle läks. Juba mängu alguses lõi ta meeskond neli väravat, millest kolm saadi tema osalusel.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Putin lõi eilses mängu rekordilised kuus väravat, Venemaa kaitsminister Sergei Šoigu neli väravat. Putini meeskonna ülejäänud seitse väravat lõid kunagised jäähokistaarid. 

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kohtus eile Valges Majas USA presidendi Donald Trumpiga. Lavrov, kelle visiit kestab kuni tänaseni, oli irooniline, kui teemaks tuli FBI peadirektori James Comey vallandamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles