Euroopa Liidu Nõukogu kiitis heaks viisavabaduse Ukrainaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina pass.
Ukraina pass. Foto: Rogulin Dmitry/ITAR-TASS/Scanpix

Euroopa Liidu Nõukogu kiitis täna heaks viisavabaduse andmise Ukraina kodanikele.

Otsuse tegi nõukogu põllumajandusministrite formaadis, kuid Euroopa Liidu reeglite kohaselt on ministrite nõukogu otsustel sama jõud olenemata selle teinud ministrite koosseisust.

Ministrid toetasid Euroopa Parlamendi otsust ja ministrite nõukogu muudatust ELi saabumiseks viisat vajavate riikide nimekirjas.

Otsuse lõplikuks jõustumiseks peavad selle nüüd allkirjastama Euroopa Parlamendi esimees Antonio Tajani ja Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigi Malta peaminister Joseph Muscat. Seejärel avaldatakse otsus Euroopa Liidu ametlikus teatajas ning 20 päeva pärast otsuse avaldamist see jõustub.

Ukraina president Petro Porošenko sõidab 17. mail Strasbourgi, et viisavabaduse dokumendile alla kirjutada. President ütles täna tehtud avalduses, et sellest saab tõenäoliselt üks tema kolme ametiaasta tähtsamaid visiite.

Euroopa Liit ja Ukraina alustasid läbirääkimisi viisavabaduse kehtestamiseks 2008. aastal. Euroopa Komisjon teatas 2015. aastal, et Ukraina täidab kõiki viisavabaduseseks kehtestatud nõudeid. Tänavu aprilli alguses kiitis viisavabaduse Ukrainaga heaks Euroopa Parlament.

Viisavabalt saavad Euroopa Liitu, välja arvatud Ühendkuningriiki ja Iirimaale, sisenenda biomeetrilist passi omavad Ukraina kodanikud äri, turismi või eraelulistes huvides. Nad võivad ilma viisata viibida Euroopa liidus maksimaalselt 90 päeva.

Euroopa Liidu kodanikud Ukrainasse sisenemiseks viisat ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles