USA senat kinnitas riigi kaubandusesindajaks Robert Lighthizeri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lighthizer.
Robert Lighthizer. Foto: YURI GRIPAS/REUTERS

Senat kinnitas neljapäeval suure häälteenamusega USA kaubandusesindajaks 69-aastase Robert Lighthizeri.

Lighthizeri kandidatuur kiideti heaks 82 poolt- ja 14 vastuhäälega.

USA esindajaks kaubandusläbirääkimistel valitud Lighthizer oli president Ronald Reagani ajal Ühendriikide kaubandusesindaja asetäitja. Tema vastutusalad olid tööstus, põllumajandus, investeeringud ja kaubanduspoliitika. Lighthizer on töötanud mitme tööstusettevõtte ja tehnoloogiafirma advokaadina kaubandusküsimustes.

"Tal on ulatuslik kogemus selliste lepete sõlmimises, millega kaitstakse meie majanduse tähtsamaid sektoreid ning ta on korduvalt võidelnud erasektoris selle eest, et ennetada halbadest lepetest tulenevat kahju ameeriklastele," kiitis Trump Lighthizeri aasta alguses kandidaadiks esitades.

"Ta teeb uskumatult head tööd, pöörates ümber ebaõnnestunud kaubanduspoliitika, mis on varastanud ameeriklastelt niivõrd palju jõukust," lisas president.

"Olen täielikult pühendunud presidendiks valitud Trumpi missioonile võrdsustada mänguväli ameerika töötajatele ning luua parem kaubanduspoliitika, mis oleks kasulik kõikidele ameeriklastele," lubas Lighthizer omakorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles