Vene miljardär peab oma lahutatud naisele maksma ligi 500 miljonit naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Briti kohtu otsuse kohaselt peab venelasest miljardär maksma oma lahutatud naisele vastavalt lahutuskokkuleppele 453 miljonit naela (534 miljonit eurot).

BBC teatel on 61-aastase endise nafta- ja gaasiärimehe makstav summa 41-aastasele eksnaisele kohtu määratud summadest üks suuremaid.

Tegemist on Venemaal Moskvas kohtunud ja abiellunud paariga, kes hiljem asus elama Ühendkuningriiki Surreysse, kuhu ostid villa ja Londonis veel kinnisvara.

Kohtunik Charles Haddon-Cave’i sõnul peab mees andma naisele 41,5 protsenti varast, mille nad soetasid abielu ajal.

Kohus ei paljastanud Kaukaasia alalt pärit mehe ja Ida-Euroopa päritolu naise nime, neil mõlemal on Ühendkuningriigi tähtajatu elamisluba ning nad on seal elanud juba üle kümne aasta.

Kohtus paljastus, et mees müüs viis aastat tagasi talle kuulunud Venemaa nafta- ja gaasifirma aktsiad, saades nende eest üks miljard naela. Ta ostis oma kahele pojale Londonis luksuslikud korterid, millest üks maksis 29 miljonit naela ja teine seitse miljonit naela.

Naine abielu ajal ei töötanud, vaid oli koduperenaine ja kasvatas poegi.

Mees sõnas kohtus, et tema oli pere põhiline sissetulekuallikas, kuid kohtuniku sõnul andis ka naine oma koduse töö ja laste kasvatamisega pere jõukusse oma osa ning selle tõttu on ta lahutusel õigus rahaliseks kompensatsiooniks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles