Montenegro ületab teel NATOsse viimaseid tõkkeid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montenegro ekspeaminister Milo Đukanović (vasakul) ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg mullu mais NATO peakorteris.
Montenegro ekspeaminister Milo Đukanović (vasakul) ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg mullu mais NATO peakorteris. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Montenegro valitsuse teatel on kõik NATO 28 liikmesriiki ratifitseerinud liitumisprotokolli, mis on vajalik ühinemiseks alliansiga.

«Liitumisprotokoll on ratifitseeritud. Täname kõiki liitlasi ja partnereid!» teatas valitsus oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol.

NATO esitas Montenegrole liitumiskutse ülemöödunud aasta lõpus. Liitumisprotokolli ratifitseerimine aga venis. Alles aprillis ratifitseeris protokolli USA. Seni on Montenegro osalenud NATO töös hääleõiguseta vaatlejana.

Venemaa on Montenegro liitumist NATOga kritiseerinud. Samuti pole Moskvale meelepärane Podgorica soov liituda ELiga. Kuigi Venemaa poliitikud on lubanud vastusammuna suunata Montenegrole oma raketid, pole seni sõjalisi samme astutud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles