Enamik britte soovib Eurovisoonilt lahkumist (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brittidest Eurovisiooni lauluvõistluse fännid.
Brittidest Eurovisiooni lauluvõistluse fännid. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Enamik britte pooldab Ühendkuningriigi lahkumist Eurovisiooni lauluvõistluselt, selgus täna avaldatud uuringu tulemustest.

Uuringufirma YouGov küsitlus näitas, et kui küsimuses korraldataks referendum, hääletaksid 56 protsenti brittidest Eurovisiooni lauluvõistluselt lahkumise poolt.

Väljaande Politico teatel näitas uuring, et leerid olid jagunenud sarnaselt mullu juunis toimunud referendumiga, kus britid otsustasid toetada Ühendkuningriigi lahkumist EList. Toona pooldas ELi jäämist 48 ja selle vastu oli 52 protsenti hääletamas käinutest.

Näiteks üle 80 protsendi ELi-kriitilise Iseseisvuspartei (UKIP) valijaist pooldas lahkumist ka lauluvõistluselt. Lauluvõistlusel jätkamist pooldasid enamik ELi pooldava liberaaldemokraatliku erakonna valijaist, noored ja need, kes hääletasid mullusuvisel referendumil Ühendkuningriigi ELi jäämise poolt.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles