WHO: Kongo Demokraatlikus Vabariigis on välja kuulutatud ebolapuhang

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebolaviiruse võimalike ohvritega kokku puutuvad arstid kannavad ohutuse tagamiseks erivarustust.
Ebolaviiruse võimalike ohvritega kokku puutuvad arstid kannavad ohutuse tagamiseks erivarustust. Foto: SCANPIX

Kongo Demokraatlikus Vabariigis on välja kuulutatud järjekordne ebolapuhang, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).

Ebolaviirus on piirkonnas 22. aprillist saadik põhjustanud kolm surmajuhtumit.

WHO teatel on ebolast mõjutatud Kesk-Aafrika Vabariigiga piirnev ekvatoriaalne metsapiirkond Bas-Uele provintsis. Viimasele ebolapuhangule Kongos suudeti 2014. aastal kiiresti piir panna. Ametlike andmete kohaselt suri tollal 49 inimest.

Ebola avastati 1976. aastal praeguses Kongo DV-s. Järgnevatel kümnenditel esines viirus paarisaja nakkusjuhu suuruste puhangutena peamiselt Lääne- ja Ida-Aafrikas.

2014. aasta alguses kasvas Guinea lõunaosas avastatud paarikümnest ebolajuhust välja epideemia. Järgnenud kahe aasta jooksul nakatus Guineas, Libeerias ja Sierra Leones umbes 28 000 inimest, kellest 11 300 suri.

Ebolasse sureb umbes 40 protsenti nakatunutest ning viirusel on kuni kolmenädalane peiteaeg. Ebola sümptomid on oksendamine, kõhulahtisus, elundite töö peatumine ning sisemine verejooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles