Venemaa siseministeeriumi teatel tabas nende arvuteid viirusrünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /AP

Venemaa siseministeeriumi eestkõneleja Irina Volk teatas reede õhtul, et nende arvuteid "tabas viirusrünnak".

Volk täpsustas, et viirusrünnak tabas Windowsi operatsioonisüsteemi kasutavaid ministeeriumi personaalarvuteid. Viirusega nakatunud oli umbes tuhat arvutit, mis on alla ühe protsendi ministeeriumi arvutite koguarvust.

"Viirus on lokaliseeritud ja spetsialistid tegelevad selle hävitamisega," ütles Volk.

Uudisteagentuuri Interfax andmetel ei viinud rünnak andmete varguseni.

Venemaa telekommunikatsioonifirma MegaFon ja riigi suurim pank Sberbank võeti reedel samuti küberrünnaku sihtmärgiks, teatas uudisteagentuur Tass. Pank teavitas hiljem, et viirus ei jõudnud siiski nende põhivõrku.

Ühendriikides teatas postiteenusfirma Fedex, et "tekkinud on probleemid Windowsi põhiste süsteemidega seoses pahavaraga".

Andmekaitsefirma Forcepoint Security Labsi info kohaselt on rünnatud erinevaid organisatsioone ja riigiasutusi muu hulgas veel Suurbritannias, Austraalias, Belgias, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias ja Mehhikos.

Briti rahvusringhäälingu BBC andmetel leidsid rünnakud kokku aset 99 riigis.

Asjatundjate hinnangul oli reedeste küberrünnakute näol tegemist suurima lunavararünnakuga ajaloos.

Küberkaitseettevõtte Kaspersky Lab ekspert Costin Raiu tõdes 45 000 rünnakut 74 riigis ja märkis, et pahavara levib äärmiselt kiiresti.

Andmekaitsefirma Veracode eksperdi Chris Wysopali arvates olid rünnaku taga kuritegelikud organisatsioonid, kui arvestada pahavara ülikiiret levimist.

"Nii paljud ettevõtted ja organisatsioonid on langesid päeva jooksul ohvriks, see on ennenägematu," tõdes Wysopal.

Soomes baseeruva andmekaitsefirma F-Secure asjatundja Mikko Hyppönen nimetas rünnakut "suurimaks lunavara levikuks ajaloos".

"Me näeme praegu rohkem kui 75 000 (lunavara) tuvastamist 99 riigis," kirjutas andmekaitsefirma Avast esindaja Jakub Kroustek kella kaheksa ajal õhtul oma blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles