Põhja-Korea on «õigetel tingimustel» valmis kõnelusteks USA-ga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-ja Lõuna-Korea suhteid on märksa keerulisem reguleerida kui olematut liiklust Pyongyangis.
Põhja-ja Lõuna-Korea suhteid on märksa keerulisem reguleerida kui olematut liiklust Pyongyangis. Foto: DAMIR SAGOLJ/REUTERS

Põhja-Korea kõrge diplomaat ütles laupäeval, et Pyongyang on valmis USA-ga kõnelusi pidama, kui selleks on «õiged tingimused».

Välisministeeriumi Põhja-Ameerika büroo juhataja Choe Son-hui ütles Pekingi rahvusvahelises lennujaamas ajakirjanikele, et riik on «õigetel tingimustel valmis dialoogiks» president Donald Trumpi administratsiooniga.

Choe tegi avalduse tagasiteel Oslost, kus ta kohtus USA teadlaste ja endiste ametnikega nagu Ühendriikide endine suursaadik ÜRO-s Thomas Pickering ja välisministeeriumi endine erinõunik relvastuskontrolli alal Robert Einhorn, ütles Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Sõjalised pinged Korea poolsaarel on viimasel ajal süvenenud, sest Põhja-Korealt kardetakse uusi tuuma- ja raketikatsetusi.

Põhja-Koread sõjategevusega ähvardanud USA president Donald Trump ütles eelmisel nädalal, et õigete tingimuste korral oleks tal au Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga kohtuda.

Lõuna-Koreas astus sel nädalal ametisse uus president Moon Jae-in, kes erinevalt konservatiivist eelkäijast pooldab naaberriigiga suhtlemist ja loodab ta läbirääkimislaua taha tagasi tuua.

Küsimusele, kas Pyongyang on valmis dialoogiks Lõuna-Korea uue valitsusega, andis Choe vastuseks: «Eks me näe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles