Boko Haram avaldas video pantvangidest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: STEFAN HEUNIS/AFP/SCANPIX

Terrorirühmitus Boko Haram avaldas eile õhtul video endiselt vangis olevatest Chiboki koolitüdrukutest, kes islamistide väitel ei soovi koju naasta ja keeldusid vabastamisest viimase vangidevahetuse ajal Nigeeria valitsusega.

Kolmeminutilises videos kõneleb peamiselt naine nimega Maida Yakubu, kes kannab nägu varjavat musta pearätti ja hoiab käes relva. Yakubu kõrval seisavad veel kolm musta rõivastatud naist – sellal, kui ta vannub lojaalsust Boko Haramile.

«Nad elavad uskmatute linnas. Me tahame, et nad võtaks vastu islami,» seletab noor naine, kui talt küsitakse, et miks ta ei taha naasta oma vanemate juurde. Ülejäänud aja räägib ta kohalikus Chiboki dialektis.

Boko Haram röövis 276 koolitüdrukut 2014. aasta aprillis, 57l  neist õnnestus järgnenud tundidel põgeneda.

Nädal tagasi pääses vangide vahetuse käigus vabadusse 82 tüdrukut.

Julgeolekuallika sõnul vahetasid võimud tüdrukute vastu kolm Tšaadi päritolu Boko Harami komandöri.

Presidendiameti teatel vabastati 82 tüdrukut kuid kestnud läbirääkimiste järel. Poole aasta eest pääses rahvusvaheliste vahendajate abil vabadusse 21 röövitud Chiboki tüdrukut.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles