Põhja-Korea katsetas pühapäeva varahommikul ballistilist raketti (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea rakett. Pilt on illustreeriv.
Põhja-Korea rakett. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea korraldas pühapäeva varahommikul ballistilise raketi katsetuse, teatas Lõuna-Korea sõjavägi.

Tegemist on esimese sarnase katsetusega pärast Lõuna-Korea uue presidendi ametisse astumist.

Rakett tulistati välja riigi loodeosas asuvast Kusongi linnast kell 5.30 hommikul ning see lendas umbes 700 kilomeetrit, teatas staabiülemate ühendkomitee.

«Lõuna ja USA analüüsivad täiendavaid üksikasju selle raketi kohta,» seisab staabiülemate avalduses.

Tegemist on teise raketiga, mille Põhi on kahe nädala jooksul välja tulistanud, ja esimesega pärast Lõuna-Korea uue presidendi Moon Jae-Ini ametisse vannutamist.

Moon peaks peagi korraldama kohtumise oma julgeolekunõunikega, teatas presidendi pressiesindaja.

Pinged Korea poolsaarel on praegu haripunktis ning Pyongyang ja Washington on teinud teineteise suunas vaenulikke avaldusi.

Põhja-Korea on möödunud aasta algusest saadik korraldanud kaks tuumakatsetust ja tulistanud välja üle tosina raketi. Režiimil on kavas välja arendada tuumalõhkepea, mis küüniks Ühendriikide mandriosani.

Washington on öelnud, et probleemi lahendamiseks on laual ka sõjaline variant, kuid president Donald Trump leevendas hiljuti oma retoorikat, öeldes, et tal oleks au õigetel tingimustel kohtuda Põhja-Kora liidri Kim Jong-uniga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles