Hruštšovkasid armastavad moskvalased algatasid ülestõusu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude lammutamisohtu sattunud majade elanikud tulid miitingule peaaegu täies koosseisus. Need Marfinos, mitte kaugel Ostankino telemastist, 48 korteriga hruštšovkas elavad inimesed valmistasid endale kõik ühesuguste kirjadega jopid ja löövad loosungid. Üks elanikest, Inna Jehje ütles, et nende kvartalis asuvad kolm hruštšovkat moodustavad botaanikaaia lähedal kolme hektarilise ala, millele kinnisvaraarendajad on juba ammu silma peale pannud.
Paljude lammutamisohtu sattunud majade elanikud tulid miitingule peaaegu täies koosseisus. Need Marfinos, mitte kaugel Ostankino telemastist, 48 korteriga hruštšovkas elavad inimesed valmistasid endale kõik ühesuguste kirjadega jopid ja löövad loosungid. Üks elanikest, Inna Jehje ütles, et nende kvartalis asuvad kolm hruštšovkat moodustavad botaanikaaia lähedal kolme hektarilise ala, millele kinnisvaraarendajad on juba ammu silma peale pannud. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa pealinnas Moskvas on põhjustanud laialdase protesti nn hruštšovkade elanike ümberasustamisplaan, mis puudutab vähemalt miljonit inimest, kuid esialgu pole selge, kas see areneb edasi poliitiliseks meeleavalduseks.

Eile kogunes Moskva kesklinna elumajade lammutamise kava vastu protestima 20 000 – 30 000 inimest. Erinevalt 26. märtsil samuti pealinnas toimunud Aleksei Navalnõi kokku kutsutud poliitilisest meeleavaldusest, millel ei olnud võimude luba, oli korraldajatel luba olemas. Miiting möödus ja lõppes rahumeelselt ning õhtuks oli politsei kinni pidanud vaid mõned üksikud osalejad.

Miitingulised Sahharovi prospektil. Lubatud 5000 inimese asemel tuli vähemalt neli-viis korda rohkem inimesi ning lõpuks Moskva miilits lihtsalt sulges meeleavaldusel osaleda soovijatele pääsu turvaväravatega kaitstud prospektile.
Miitingulised Sahharovi prospektil. Lubatud 5000 inimese asemel tuli vähemalt neli-viis korda rohkem inimesi ning lõpuks Moskva miilits lihtsalt sulges meeleavaldusel osaleda soovijatele pääsu turvaväravatega kaitstud prospektile. Foto: Jaanus Piirsalu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles