Merkel sai Saksamaal olulise võidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Saksa kantsleri Angela Merkeli kristlikud demokraadid (CDU) said eile Nordrhein-Westfaleni liidumaa valimistel võidu sotsiaaldemokraatide (SPD) ees, selgus esialgsetest tulemustest.

CDU kogus aastakümneid sotsiaaldemokraatide kantsiks olnud liidumaa valimistel 33,0 protsenti häältest. SPD sai oma kõigi aegade halvima tulemuse - ainult 31,4 protsenti häältest. Eelmistel valimistel 2012. aastal toetas neid 39,1 protsenti hääletanutest.

Tegemist on tõsise hoobiga SPD-le neli kuud enne üldvalimisi. Võit Nordrhein-Westfaleni liidumaa on suurima rahvaarvuga regioon Saksamaal. Oluline võit CDU-le neli kuud enne üldvalimisi näitab, et Merkel on sammu võrra lähemal neljandale ametiajale Saksa kantslerina.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa senisesse võimukoalitsiooni kuulunud rohelisi toetas ainult kuus protsenti hääletanutest, mis tähendab seda, et koalitsioon kaotab enamuse.

Vabad Demokraadid kogusid küsitlustulemuste põhjal 12,6 protsenti ja migratsioonivastane Alternatiiv Saksamaale (AfD) 7,3 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles