Prantsusmaa peaministriks nimetati Édouard Philippe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremtsentsristist Philippe täidab ka Prantsuse sadamalinna Le Havre meeri kohustusi.
Paremtsentsristist Philippe täidab ka Prantsuse sadamalinna Le Havre meeri kohustusi. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron nimetas peaministriks erakonna Vabariiklased parlamendisaadiku Édouard Philippe'i, teatas täna riigipea kantselei.

Le Havre'i sadamalinna meeri Philippe'i saamises peaministriks nähakse Macroni püüet tõmmata rohkem mõõdukaid poliitikuid oma erakonda La République en Marche.

46-aastane advokaat ja kirjanik Philippe on võrdlemisi vähetuntud. President oli valimiskampaanias lubanud, et toob Prantsuse poliitika keskmesse uusi inimesi.

Spekulatsioonid uue peaministri üle on keskendunud peamiselt erakonna Vabariiklased 46-aastasele parlamendisaadikule Edouard Philippe´ile, kelle nimetamises nähtaks tsentristliku Macroni katset luua paremjõudude toel parlamendis enamust.

Philippe on käinud samades ülikoolides kui Macron ja tema vaated majandus- ja sotsiaalküsimustes kattuvad paljuski uue presidendi omadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles