Saksa sotsid said Merkelilt valusalt lüüa

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlike demokraatide Nordrhein-Westfahleni liidumaa esinumber Armin Laschet ja Saksa liidukantsler Angela Merkel eile võidukalt Berliinis.
Kristlike demokraatide Nordrhein-Westfahleni liidumaa esinumber Armin Laschet ja Saksa liidukantsler Angela Merkel eile võidukalt Berliinis. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksa liidukantsleri Angela Merkeli juhitud kristlikud demokraadid (CDU) võitsid sügiseste parlamendivalimiste peaprooviks nimetatud Nordrhein-Westfaleni liidumaa kohalikel valimistel, sotsiaaldemokraate (SPD) tabas ränk kaotus.

«Nüüd algab valimiskampaanias täiesti uus faas, CDUd ootavad ees täiesti uued pingutused,» sõnas Merkel eile Berliinis pressikonverentsil. Ka Merkeli personaliülem Peter Altmeier teatas, et tuleb pea selge hoida ning enne saagilõikust ei tohiks Saksamaa järgmistest võimalikest valitsuskoalitsioonidest rääkima hakata.

«Erakonnale on see raske hetk, SPD sai maksahaagi,» sõnas eile sotside kantslerikandidaat Martin Schulz Spiegeli vahendusel. «Kuid see ei tähenda, et järgmise vooru võit läheb vastasele,» lisas ta ja lubas, et on selleks ajaks lahinguks valmis. Kui sotsid Schulzi tänavu jaanuaris oma kantslerikandidaadina välja kuulutasid, hakkas partei toetus tõusma ning erakonda astusid tuhanded uued inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles