Rashid: ameeriklasteta Afganistani valitsus kukuks (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed Rashid on avaldanud mitmeid raamatuid Afganistani, Pakistani ja islamismi teemadel, samuti on ta näiteks Washington Posti kolumnist.
Ahmed Rashid on avaldanud mitmeid raamatuid Afganistani, Pakistani ja islamismi teemadel, samuti on ta näiteks Washington Posti kolumnist. Foto: Tairo Lutter

«Ma ei nimetaks praegust Afganistani valitsust USA käpiknukkudeks, aga ameeriklaste lahkumise korral nad püsima ei jääks,» tunnistas endine Pakistani mässuline ja praegune välispoliitikast kirjutav menuautor Ahmed Rashid Lennart Meri konverentsi ajal antud intervjuus.

- Mis tunded teid valdasid, kui kuulsite, et Afganistanile heideti nn kõigi pommide ema?

Minu jaoks oli see tõeliselt õõvastav. Afganistan vajab poliitilist strateegiat – ameeriklastelt. Afganistan on kui uute relvade katsetamise koht, ameeriklased on seda pikka aega teinud. Aga inimestele meenuvad samuti NSVLi väed, sest ka nemad tegid seda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles