Aborigeene pahandab Chaneli müüdav luksbumerang (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chaneli bumerang.
Chaneli bumerang. Foto: Kuvatõmmis

Prantsuse luksusbränd Chanel paiskas ostuhuvilistele müüki bumerangi, mis maksab 1460 USA dollarit (1260 eurot). BBC kirjutab, et hinda ei saa õigustada ka sellega, et eseme oleks disaininud mõni Austraalia aborigeenist kunstnik, sest nii paraku lugu pole.

Austraalia põlisrahvaste kogukonna teatel on Chaneli bumerangi näol tegu järjekordse nüri näitega kultuurilisest omastamisest.

«See on selge aborigeenikultuuri riisumise juhtum,» teatas BBC-le organisatsiooni Põlisrahvaste Kunstikood juht Gabrielle Sullivan. Ühendus on teinud aastaid kampaaniat selle vastu, et Austraalias ei massitoodetaks ega sinna imporditaks järeletehtud aborigeeniesemeid.

Chanel teatas oma kodulehel, et ettevõte austab kõiki kultuure väga ja ettevõtel on kahju, kui osad inimesed on tundnud end solvatuna.

Bumerangi saab soetada endale Chaneli koduleheküljelt aksessuaaride alt. Kevad-suvise eelkollektsiooni aksessuaaride hulgas on lisaks bumerangile näiteks rannareketid koos pallidega, hinnaks umbes 3330 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles