NYT: Trump ärgitas FBI direktorit lõpetama juurdlust Flynni osas (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Flynn.
Michael Flynn. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump oli nõudnud Föderaalse Juurdlusbüroo endiselt direktorilt James Comeylt, et too lõpetaks uurimise tema endise rahvusliku julgeoleku nõuniku Michael Flynni suhtes, kirjutas teisipäeval New York Times.

Artiklis, mille väiteid Trumpi administratsioon viivitamatult eitas, märgib Times, et Comey kohtus presidendiga Valges Majas 14. veebruaril ning võttis hiljem nende jutuajamise Flynni üle kokku märgukirjas.

Memo luges ajalehele ette üks FBI vallandatud juhi lähemaid liitlasi. Selle kohaselt ärgitas president Comeyt lõpetama uurimist Flynni sidemete kohta venelastega.

"Ma loodan, et sa näed võimalust see sinnapaika jätta, Flynn rahule jätta," on märgukirjas lehe andmeil öeldud.

"Ta on hea mees. Ma loodan, et saad sellest loobuda," oli Trump väidetavalt öelnud.

Endine sõjaväe luurejuht Flynn sunniti oma ametikohast loobuma päev enne Trumpi kohtumist Comeyga.

Hiljem selgus, et justiitsministeeriumi hinnangul oli Flynn muutunud haavatavaks Venemaa väljapressimise suhtes.

FBI juhi üllatav vallandamine möödunud teisipäeval vallandas süüdistused, et president püüab takistada juurdlust selle kohta, kas tema kampaaniameeskond mängis kokku Venemaaga, et valimisi endale soovitud suunas kallutada.

Administratsiooni kõrge ametnik eitas, nagu oleks Trump kutsunud Comeyt üle Flynni juurdlusest loobuma.

"President ei ole kunagi nõudnud härra Comeylt ega kelleltki teiselt ühegi uurimise, ka kindral Flynni puudutava uurimise lõpetamist," lausus ametnik.

Trumpi julgeolekunõunikuna töötanud Flynn sunniti lahkuma veebruaris, kui selgus, et ta oli valetanud oma kontaktide kohta Venemaa suursaadikuga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles