Liibüa välisminister võib vahetada poolt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moussa Koussa.
Moussa Koussa. Foto: SCANPIX

Briti välisministeeriumi väitel sõitis Liibüa välisminister Moussa Koussa Suurbritanniasse ning keeldub edaspidisest koostööst kolonel Muammar Gaddafi režiimiga.

BBC teatas välisministeeriumi allikatele tuginedes, et Koussa sõitis üleeile Tuneesiast Londonisse, misjärel kuulati teda mitu tundi üle. «Ta sõitis siia oma vabal tahtel. Ta ütles meile, et astub tagasi,» kinnitas välisministeeriumi esindaja.

«Moussa Koussa on Gaddafi valitsuse üks tähtsamaid tegelasi ja tema roll oli esindada režiimi rahvusvahelisel tasandil, mida ta enam teha ei soovi,» lisas allikas, kes kutsus ka teisi Gaddafi toetajaid poolt vahetama.

Reutersi andmetel palus Koussa asüüli põhjendusel, et ta on tsiviilielanike ründamise vastu. «Ta palus Suurbritanniast asüüli ning loodab, et temasse suhtutakse seal hästi,» lisas Koussa sõber Noman Benotman.

Lahingud jätkuvad strateegiliselt olulise sadamalinna Ras Lanufi juures. Gaddafile lojaalsetel vägedel õnnestus linn ülestõusnutelt tagasi võita. Samuti on valitsusvägede kätte läinud Bin Jawad ja Brega, mis asuvad riigi idaosas.

Lääne-Liibüas asuv Misrata, mida kontrollivad mässulised, on endiselt valitsusvägede piiramisrõngas ja linna pommitatakse raskerelvadest.

«Meie probleem on selles, et me vajame abi – sidetehnikat ja relvi,» ütles mässuliste kindralmajor Suleiman Mahmoud, kelle sõnul tuleb varuda aega ja kannatust selleks, et ülestõusnud suudaksid organiseeruda. Tema sõnul on mässulistel küll strateegia, kuid võitlejad ei allu alati käskudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles