Jõustruktuurid: Umarovi likvideerimise tõenäosus on 75 protsenti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doku Umarov
Doku Umarov Foto: SCANPIX

Põhja-Kaukaasia föderaalringkonna jõustruktuuride allika sõnul on tšetšeeni islamistide liidri Doku Umarovi likvideerimise tõenäosus 75 protsenti.

Ta kinnitas Interfaxile, et sellist seisukohta jagavad nii Inguššia kui Tšetšeenia korrakaitsejõud.

Üks Inguššias esmaspäeval aset leidnud õhurünnakus hukkunud mässulistest oli Jusup Buzurtanov, kes Vene korrakaitsejõudude andmetel on Umarovi ihuarst, kirjutab tänane Kommersant.

Buzurtanovi surnukeha juures oli kohver ravimitega, mille seas olid insuliiniga süstlad. Julgeolekujõududel oleva teabe järgi on Umarov suhkruhaige.

Umarovi surnukeha pole õhurünnakus hukkunud mässuliste seas seni tuvastatud.

Varem teatati, et kaudsete märkide järgi võib oletada, et ta on hukkunute seas. Samas pole need oletused mingit ametlikku kinnitust saanud.

Vene õhujõudude ja sisevägede ühisrünnakus mässuliste laagrile, mis asus Fortanga jõe ääres Nižni Alkuni ja Verhni Alkuni külade lähistel, sai täpsustatud andmetel surma 16 inimest. 14 isikut on võimalik kindlaks teha, kahest on alles üksikud fragmendid.

Meedia on viimastel aastatel teatanud Umarovi tapmisest enam kui viis korda, kuid siiani alusetult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles