Trump ja Netanyahu pidasid telefonivestluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

USA president Donald Trump ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pidasid kolmapäeval telefonivestluse, teatasid võimuesindajad.

Netanyahu eeskõneleja sõnul kestis kõne paarkümmend minutit ja peateemaks oli Trumpi järgmise nädala visiit Iisraeli.

Iisraeli sõjaväe- ja luureametid on seiskohal, et kahe riigi luurekoostöö on endiselt väga hea ja USA meedias Trumpile esitatud süüdistused pole seda kahjustanud.

Ajaleht New York Times väitis, et Trump paljastas Venemaa välisministrile Sergei Lavrovile salajast luureinfot, mis võis pärineda Iisraelilt ja kahjustas sellega luurekoostööd. Trump administratsioon on süüdistused tagasi lükanud.

Ühendriikidel pole liitlasriikidega tehtavas koostöös esinenud "mitte mingeid häireid" pärast uudist, et president Donald Trump edastas Vene ametnikele salastatud teavet, ütles kolmapäeval USA kaitseminister James Mattis.

"Me oleme alati turvanud meie liitlastelt saadud infot ... ning meile pole esitatud ühtegi küsimust," lausus Mattis.

"Meil on sõprade, partnerite ja liitlastega stabiilsed sõjalised suhted. Mitte mingeid häireid pole aset leidnud, kõik on üsnagi kindlal pinnal ning olukord on edasi liikudes stabiilne, kaasa arvatud NATO-s," lausus Mattis, viidates 24.-25. maini Brüsselis toimuvale NATO tippkohtumisele.

Vene president Vladimir Putin ütles kolmapäeval, et Moskva on valmis esitama USA kongressile Vene välisministri Sergei Lavrovi ja USA presidendi Donald Trumpi eelmisel nädalal Valges Majas peetud jutuajamise protokolli. Putin näeb USA riigipeale Donald Trumpile pärast Vene välisministri Sergei Lavroviga esitatud süüdistustes "poliitilise skisofreenia" ilmingut.

Briti peaminister Theresa May ütles kolmapäeval, et USA president Donald Trump otsustab ise, missugust luureinfot ta kellega jagab. Peaminister lisas, et Suurbritannia suhted USA-ga "on kõige tähtsamad kaitse- ja julgeolekusuhted, mis meil maailmas on".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles