Instagramis poosetanud kass osutus maailma pikimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram

Kui Austraalias Melbournis elav Stephy Hirst endale 2013. aastal kassi võttis, oli Omar samasugune nagu kõik kiisupojad.

Nüüdseks on aga Maine Cooni tõugu kass 120 sentimeetrit pikk ja tõenäoliselt maailma suurim kodukass.

Hirst hakkas looma sirgudes temast sotsiaalmeediasse ohtralt pilte postitama. Seepeale võttis naisega peagi ühendust Guinessi rekordite raamatute esindaja, kes palus endale kassi mõõdud saata, sest nii pirakat isendit polnud tema kogenud silm veel näinud. Praegune rekordi hoidja on 118 sentimeetrit pikk britt, pärit Kesk-Inglismaalt Lääne-Yorkshire'ist.

Hirst tegi Omarile oma sotsiaalmeediakonto 2 nädalat tagasi ja ühte tema pilti on nüüdseks Instagramis jagatud üle 270 000 korra. Peale seda sai kassist Austraalia ajalehtede kaanestaar, lisaks näidati teda riiklikus televisioonis.

«Ta pole just liiga hästi kogu selle tähelepanuga toime tulnud,» ütles ta BBC-le.

Tavaliselt tõuseb Omar kella viie paiku, sööb hommikueineks oma kassikrõbinaid, tuiab majas ringi, mängib tagaaias, vahepeal batuudi peal tukastades ja sööb lõunaks toorest känguruliha.

«Ostame talle känguruliha, mis on mõeldud ka inimestele söögiks,» ütles Hirst. «See on ainus liha, mida ta nõus sööma on.»

Omar kaalub 14 kilogrammi, seega pidevalt teda sülle võtta omanik ei jaksagi. Teda loomaarsti juurde viimiseks kasutab naine koerakuuti, sest kassipuuri loom lihtsalt ei mahu.

«Voodis võtaks ta liiga palju ruumi, seega ööseks ma teda magamistuppa ei lase,» räägib kassiomalik.

  Allikas:
  Allikas: Foto: Instagram

«Kõik mu sõbrad tahavad nüüd kassi vaatama tulla. Nad on küsinud mult, et kas ma olen neid pilte photoshop'inud,» räägib naine Maine Cooni pidamise võludest ja valudest.

Guinessi rekordi raamatu esindajate sõnul on nad Omari mõõdud kätte saanud ja vastus, kas Austraalia Maine Coon saab ka ametlikult pärjatud maailma pikimaks kassiks, selgub hiljemalt 12 nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles