Times Square'il sõitis auto jalakäijate sekka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs New Yorgi Times Square'il sõitis auto kõnniteele inimeste sekka. Üks inimene hukkus ning 22 sai viga.

Times Square'i lähistel kihutas täna kohaliku aja järgi veidi enne keskpäeva punane Honda esmalt mitmele inimesele otsa ning sõitis siis vaid jalakäijatele mõeldud alas inimeste sekka, vahendasid Reuters ja BBC. 

New Yorgi päästjad teatasid, et hukkus üks inimene - noor naine - ning viga sai 22 inimest. Ametnike sõnul on neli inimest kriitilises seisus.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

New Yorgi politsei sõnul on autoroolis olnud kahtlusalune, 26-aastane Bronxi linnaosas elav Richard Rojas kinni peetud.

Linnapea Bill de Blasio teatas, et mees on kuritegeliku taustaga endine mereväelane. «Ta on Ühendriikide kodanik ning relvajõudude endine liige Ühendriikide mereväes,» ütles linnapea.

Mees on politseinikele tuttav, kuna teda on varasemalt korduvalt joobes juhtimise eest karistatud. Rojas sai purjuspäi sõitmise eest karistada aastatel 2008 ja 2015.

NEW VIDEO : Pictures of possible suspect in #TimesSquare incident being arrested by NYPD. pic.twitter.com/SGTedztLLS

Politsei ütles, et juhtunu ei ole seotud terrorismiga, vaid tegu oli õnnetusega, kus autojuht kaotas sõiduki üle kontrolli. Politsei kontrollib juhi võimalikku joovet.

«Antud hetkel meile teadaoleva info kohaselt ei ole mingit alust arvata, et tegu olnuks terrorirünnakuga,» ütles linnapea ajakirjanikele otse sündmuskohalt.

Sellele vaatamata saatsid linnavõimud New Yorgi erinevatesse võtmetähtsusega piirkondadesse täiendavaid politseijõude terroritõrjeüksustest.

Rojase juhtitud punane Honda jäi pärast õnnetust 45. tänava ja Broadway nurgal küljele seisma, kaks ratast õhus, toetudes laternapostile ja terastõketele, mis on ette nähtud sõidukeid kõnniteest eemal hoidma. AFP fotograafi sõnul auto süttis.

Foto: Mary Altaffer/AP

Tegu on piirkonnaga, mida külastab iga päev sadu tuhandeid inimesi.

President Donald Trump on juhtunust informeeritud. Juhtunut uurib koos New Yorgi politseiga Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles