Trumpi sõnul on Lieberman peamisi soosikuid FBI uue juhi kohale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Lieberman
Joe Lieberman Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP

USA president Donald Trump viitas neljapäeval, et Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) uue juhi ametikohale on peamine soosik demokraatide kunagine asepresidendikandidaat Joe Lieberman.

Trump vastas jaatavalt küsimusele, kas 75-aastane Lieberman on peamisi soosikuid, kinnitades seeläbi tema kandidatuuri üllatuslikku ülesseadmist.

Endine sõltumatu senaator Connecticuti osariigist, Lieberman oli 2000. aasta presidendivalimistel Al Gore'i valik asepresidendi ametikohale. Gore'i ja Liebermani alistasid toona George W. Bush ja Dick Cheney.

Aastal 2008 toetas Lieberman vabariiklasest presidendikandidaati John McCaini.

FBI uue juhi valimine on kogu Ühendriikide avalikkuse teravdatud tähelepanu all. Trump vallandas läinud nädalal üllatuslikult James Comey, kes juhtis FBI juurdlust seoses Trumpi valimiskampaania meeskonna võimalike sidemete ja Venemaa võimaliku sekkumise kohta USA presidendivalimistesse. Väidetavalt olla Trump ka kutsunud Comeyt loobuma uurimisest tema ühe peamise nõuniku suhtes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles