Allikad: Times Square'il rahva sekka sõitnu kuulis hääli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva sekka kihutanud Richard Rojas politseinike vahel.
Rahva sekka kihutanud Richard Rojas politseinike vahel. Foto: /AP/Scanpix

New Yorgis turistide seas populaarsel Times Square'il eile jalakäijate sekka kihutanud auto juht ütles politseile, et kuuleb hääli, ütlesid kaks korrakaitseametnikust allikat täna.

Politsei teatel sõitis 26-aastane Richard Rojas autoga otsa 23 inimesele, kellest üks suri. Auto jäi pidama terasest turvapiirete taha.

Rojas ütles politseile, et kuuleb hääli ning arvas, et sureb, ütlesid kaks korrakaitseametnikku. Pärast auto peatumist tuli Rojas autost välja, jooksis ja hüppas ringi ning röökis.

Mehele esitati eile süüdistus teise astme mõrvas ja 20 mõrvakatses.

2009. aasta Honda Accordi roolis olnud Rojasele esitati eile süüdistus teise astme mõrvas ja 20 mõrvakatses.

Bronxist pärit mees on varemgi purjuspäi autojuhtimise tõttu kinni võetud.

Mees oli teeninud USA mereväes. Ta astus teenistusse 2011. aastal, kolm aastat hiljem sai see läbi. Ühe julgeolekuallika teatel oli Rojas Floridas tabatud purjuspäi roolist ja pidi seetõttu mereväest lahkuma. 2008. aastal tabati ta Queensis taas alkoholijoobes autot juhimast ning sel kuul oli Rojas kinni võetud ähvardamise tõttu.

«Ma olin šokis ja karjusin. Keegi isegi ei näinud, et auto läheneb,» kirjeldas intsidenti pealt näinud Kristen Boyce telekanalile NBC New York.

«Äkki kuulsin kiirendamist ja nägin autot, mis kihutas mööda Seitsmendat avenüüd ja tabas inimesi. Kõik hakkasid jooksma,» meenutas Boyce. Naise sõnul ei teadnud keegi, kas tegemist on ainsa autoga või tuleb sealt veel sõidukeid. «Kõik olid paanikas.»

Intsidendis sai surma 18-aastane Michigani osariigist pärit Alyssa Elsman, tema  13-aastane õde sai vigastada ja toimetati haiglasse. Kokku viidi haiglaravile 17 inimest, kellest nelja vigastused olid tõsised.

Surma saanud Alyssa Elsman. Foto:
Surma saanud Alyssa Elsman. Foto: Foto: Instagram
Richard Rojas politseijaoskonnast väljumas. Foto: STEPHANIE KEITH/REUTERS/Scanpix
Richard Rojas politseijaoskonnast väljumas. Foto: STEPHANIE KEITH/REUTERS/Scanpix Foto: STEPHANIE KEITH/REUTERS
Times Square oli eile õhtul õnnetuse järel tavapäraselt rahvarohke. Foto: AP Photo/Kathy Willens/Scanpix
Times Square oli eile õhtul õnnetuse järel tavapäraselt rahvarohke. Foto: AP Photo/Kathy Willens/Scanpix Foto: Kathy Willens/AP
Eilne kihutamisauto Times Square'il. Foto: REUTERS/Mike Segar/Scanpix
Eilne kihutamisauto Times Square'il. Foto: REUTERS/Mike Segar/Scanpix Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles