Galerii: Leedu endine esileedi on Florida kinnisvarasobingute tõttu uurimise all

Šarūnas Černiauskas
, Ajakirjanik, 15min.lt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu esimese demokraatlikult valitud riigipea lesk Kristina Brazauskienė sattus ametivõimude huviorbiiti – teda süüdistatakse maksupettuses. Juurdlusele anti ametlik käik pärast seda, kui 15min.lt avaldas andmed Brazauskienė ja tema pere varjatud varadest Ameerika Ühendriikides Floridas.

68-aastasele Brazauskienėle, kelle abikaasa Algirdas Brazauskas (1932–2010) oli üks Leedu ajaloo mõjukamaid poliitikuid, meeldib oma välisreisidega hoobelda. Lesk kinnitas, et külastab Miamit tihti. Pärast seda, kui 15min.lt oli asja uurinud, sattusid need reisid kahe Leedu institutsiooni – finantspettuste uurimise ameti (FNTT) ja maksuameti (VMI) – huviorbiiti.

Kõigepealt leidis 15min.lt tõendeid, mis sidusid omavahel ühe villa Miamis Coconut Creekis ja UAB Draugystės Viešbutis, mille omanikud on Brazauskienė ja tema poeg esimesest abielust Ernestas Butrimas. Selgus, et tegu oli kinnisvaraga, mida tegelikult polnud kunagi olemaski olnud – vähemalt seisab nii Draugystės Viešbutise ametlikes dokumentides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles