Medvedev: valitsusliikme koht ei ole riigifirma direktorite nõukogus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Investeerimiskliimat parandada püüdev Venemaa president Dmitri Medvedev leiab, et kõrged riigiametnikud ei pea istuma riigiettevõtete direktorite nõukogudes.

Riigipea tegi valitsusele korralduse nimetada selle aasta juuliks riigiametnike asemele sõltumatud direktorid, vahendas Prime-TASS.

Medvedevi sõnul peab see praktika ära lõppema, kus valitsusliikmed, kes vastutavad määruse reguleerimise eest mingis kindlas valdkonnas, kuuluvad direktorite nõukogudesse ettevõtetes, mis tegutsevad konkurentsi tingimustes.

Lisaks sellele peavad riiklikud suurfirmad, nagu näiteks Transneft ja Venemaa Raudteed, kärpima lähima kolme aasta jooksul kulutusi minimaalselt 10 protsendi võrra.

Nii näiteks peab Gazpromi direktorite nõukogust lahkuma energeetikaminister Sergei Šamatko, kinnitas täna Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš.

Varem on seoses sama teemaga lipsanud meedias läbi transpordiministri Igor Levitini (kuulub Aerofloti nõukogusse), esimese asepeaministri Viktor Zubkovi ja samuti asepeaministri Igor Setšini ning rahandusministri Aleksei Kudrini nimed.

Dvorkovitši sõnul pole nimekirja kandidaatidest, kes võiksid hõivata vabanevad ametikohad nõukogudes, veel koostatud.

Ministrite ja asepeaministrite väljavahetamine suurfirmades saab teoks aktsionäride üldkoosolekutel, mis kõik leiavad aset juunis, lisas Dvorkovitš.

Idee kutsuda tippametnikud tagasi suurfirmade nõukogudest käis Medvedev välja juba 2008. aastal presidendivalimiste eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles