Suurbritannia lubas Assange`i arreteerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Ecuadori saatkonna ees Londonis.
Politsei Ecuadori saatkonna ees Londonis. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Londoni politsei on endiselt kohustatud arreteerima WikiLeaksi asutaja Julian Assange`i, kui too peaks lahkuma Ecuadori saatkonnast – kuigi Rootsi lõpetas tema asja uurimise ja tühistas arreteerimisorderi.

«Londoni Westminsteri kohus väljastas Assange vahistamiskäsu, kui too keeldus 29. juunil 2012 kohtusse ilmumast. Politsei peab korralduse täitma, kui Assange peaks saatkonnast lahkuma,» edastas politsei.

Assange'i advokaat Melinda Taylor ütles varem, et isegi pärast Rootsi uurimise äralangemist on tema kliendil endiselt keeruline Ecuadori saatkonnast lahkuda.

«Kõigepealt tuleb Briti võimudelt saada tagatis, et teda ei peeta kinni,» ütles ta, lisades, et Suurbritannia ja USA võimud keelduvad järjekindlalt kinnitamast või ümber lükkamast, kas Washington on esitanud tema väljaandmise taotluse.

Rootsi loobus Assange vägistamissüüdistuse uurimisest, kuid Ühendriigid jälitavad teda tuhandete saladokumentide lekitamise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles