Soome sai euroliidult 2,6 miljonit eurot aitamaks Nokia koondatuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia peakontor Espoos
Nokia peakontor Espoos Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Soome sai Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondilt (EGF) 2,6 miljonit eurot, toetamaks töö kaotanud Nokia töötajaid, vahendab YLE.

EGF rahastus on mõeldud aitamaks töö kaotanud inimesi uue töökoha otsingutel. Soome esitas taotluse toetuse saamiseks novembris. Möödunud aastal koondas Nokia 1000 töötajat. Mais teatas Nokia, et plaanib koondada veel 200 töötajat.

Viimastel aastatel on Soome taotlenud EGF toetust just IT sektoris töö kaotanud inimeste toetamiseks. Praegu kaaluvad Euroopa Liidu ametnikud veel ühte Soome taotlust, seekord inimestele, kelle koondas Microsoft, kellest enamik olid endised Nokia töötajad.

Microsoft ostis Nokia mobiiliäri 2014. aastal, palgates seeläbi 25 000 Nokia töötajat. Peaaegu kõik neist aga jäid hiljem tööst ilma, kui Microsoft mobiiliärist väljus.

Euroopa Liit asutas Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondi 2006. aastal, et toetada inimesi, kes on kaotanud oma töö turu vabanemise ja globaliseerumise tulemusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles