Trump suurustas venelaste ees põrunud Comey vallandamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

USA president Donald Trump suurustas venelaste ees endise FBI direktori James Comey vallandamisega, kirjutati New York Timesis, vahendab CNN. 

«Vallandasin just FBI direktori. Ta oli peast segi, tõeline hullumeelne,» ütles New York Timesi teatel Trump. «Mul oli Venemaa pärast suur surve peal. See on nüüd möödas,» olevat Trump lisanud

Trump kohtus Vene välisministri Sergei Lavrovi ja Vene suursaadiku Sergei Kisljakiga Washingtonis päev pärast Comey vallandamist. Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer New York Timesis avaldatud ümber ei lükanud, vaid süüdistas Comeyt valitsusel lasunud survet Venemaaga suhtlemisel.

Trump väidab jätkuvalt, et teda üllatas väga avalikkuse reaktsioon Comey vallandamisele. «Direktor Comey oli valdavalt inimeste seas ebapopulaarne,» ütles Trump mõne päeva eest. «Kui selle otsuse tegin, arvasin tegelikult, et see otsus kiidetakse heaks. EI demokraatidel ega vabariiklastel polnud tea kohta häid asju öelda.»

New York Times avaldas uudise veidi peale seda, kui Trump suundus olulisele kaheksapäevasele reisile, mille käigus külastab ta viit riiki. Tegu on tema esimese välisvisiidiga presidendina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles