Põhja-Korea katsetas taas ballistilist raketti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea raketti katsetamas.
Põhja-Korea raketti katsetamas. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea tulistas täna järjekordse katsetuse käigus pealinna Pyongyangi lähedalt välja ballistilise raketi, teatasid Lõuna-Korea relvajõud.

Rakett tulistati välja Lõuna-Phyongani provintsist Pukchangi lähistelt ja see lendas umbes 500 kilomeetrit ida poole, teatas Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee.

Lõuna-Korea president Moon Jae-in kutsus raketikatsetuse järel kokku riikliku julgeolekunõukogu istungi.

Ka Valge Maja kinnitas Põhja-Korea raketikatsetusti hoolimata USA hoiatustest rakendada Pyongyangi suhtes karmimaid sanktsioone. «Oleme teadlikud, et Põhja-Korea tulistas välja keskmaa ballistilise raketi. Seda süsteemi katsetati viimati veebruaris ning selle tegevusraadius on lühem kui rakettidel, mille Põhja-Korea kolmel viimasel katsetusel välja tulistas,» ütles president Donald Trumpi Saudi Araabias saatev ametiisik.

Nädala eest katsetas Põhja-Korea edukalt uut keskmaaraketti, millele Pyongyangi kinnitusel on võimalik paigaldada raske tuumalõhkepea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles