Netanyahu lubas arutada Trumpiga rahuprotsessi edendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: Abir Sultan/AP/Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles, et kavatseb arutada lähipäevil juudiriiki külastava USA presidendi Donald Trumpiga jõupingutusi rahu saavutamiseks palestiinlastega.

Trump külastab Iisraeli ja Palestiina alasid homme ja teisipäeval.

«Arutan president Trumpiga viise, kuidas veelgi tugevdada esmatähtsat ja tugevaimat liitu Ühendriikidega,» lausus Netanyahu iganädalase valitsuskabineti istungi algul. «Tugevdame julgeolekusidemeid, mis muutuvad iga päevaga tugevamaks, ning arutame viise rahu edendamiseks,» sõnas ta.

Netanyahu märkis ka asjaolu tähtsust, et Trump külastab esimese välisreisi käigus presidendina «Jeruusalemma, Iisraeli pealinna».

Trumpi valitsus kaalub Tel Avivis asuva Ühendriikide saatkonna Jeruusalemma kolimist. Palestiinlased on öelnud, et selline samm tähendaks rahuprotsessi lõppu. Jeruusalemma staatus on üks Lähis-Ida konflikti kõige emotsionaalsemaid teemasid. Iisrael vallutas Ida- Jeruusalemma 1967. aastal Jordaanialt ja annekteeris selle. Rahvusvaheline üldsus ei ole seda sammu aga kunagi tunnustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles