Hispaania sotsialistid valisid oma liidriks tagasi Pedro Sancheze

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania sotsialistide liidriks tagasi valitud Pedro Sanchez.
Hispaania sotsialistide liidriks tagasi valitud Pedro Sanchez. Foto: Reuters / Scanpix

Hispaania opositsiooniline sotsialistlik partei valis pühapäeval oma liidriks tagasi valitsevate konservatiivide ägeda kriitiku Pedro Sancheze, see tulemus võib ohtu seada hapra vähemusvalitsuse.

Eelmise aasta oktoobris partei sisemässu ajal liidri kohalt tõrjutud Sanchez võitis kergelt oma kaks vastast, kogudes umbes 50 protsenti häältest.

Tema lähim rivaal, Andaluusia regionaalpresident Susana Diaz kogus 40-protsendise toetuse. Kolmas kandidaat parteijuhi kohale, endine Baskimaa president Patxi Lopez sai 10 protsenti häältest.

Hääletusest võis osa võtta ligi 19 000 Hispaania Sotsialistliku Töölispartei (PSOE) liiget.

Valimistes nähakse katset puhuda uut elu 138 aasta vanusesse parteisse.

Sanchez sunniti ameti maha panema seoses tema kindla keeldumisega lubada peaminister Mariano Rajoyl ja tema Rahvaparteil (PP) moodustada pärast kahtesid üldvalimisi vähemusvalitsust.

Diaz ja mässu teised organiseerijad väitsid, et parem on lasta Rahvaparteil valitsus moodustada, kui korraldada aasta jooksul juba kolmandad üldvalimised ja riskeerida veelgi suurema häältekaotusega.

Sanchez nimetas seda suureks veaks ning suhtes väga kriitiliselt Rahvaparteiga seotud korruptsiooniskandaalidesse ja nende nõutud kasinusmeetmetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles