Berliin ja Pariis tahavad kiirendada euroala lõimumist (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Wolfgang Schaeuble (vasakuk) ja tema Prantsuse kolleeg Bruno Le Maire täna Berliinis.
Saksa välisminister Wolfgang Schaeuble (vasakuk) ja tema Prantsuse kolleeg Bruno Le Maire täna Berliinis. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Prantsusmaa ja Saksamaa soovivad kiirendada euroala lõimumist, ütles täna Prantsuse majandusminister Bruno Le Maire, kelle sõnul konkreetsete ettepanekute arutamiseks on kavas moodustada komisjon.

«Oleme euroala lõimumise edendamisest rääkinud aastaid, kuid asjad ei liigu piisavalt kiiresti. Oleme otsustanud asja väga konkreetselt kiirendada,» ütles Le Maire Berliinis pärast kohtumist Wolfgang Schäublega.

«Mitte ainult meie kaasmaalased Prantsusmaal ja Saksamaal, vaid ka teiste euroala riikide kodanikud ootavad konkreetseid ettepanekuid ja konkreetseid investeeringuid, mis looksid majandusaktiivsust ja töökohti. Kui me edu ei saavuta, ootab edu äärmuslasi,» hoiatas Prantsuse majandusminister.

Loodav töögrupp uurib muu hulgas võimalusi bloki maksusüsteemi ühtlustamiseks ja majanduspoliitika paremaks koordineerimiseks ning otsib investeerimisvõimalusi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles