India rahvaarv kasvas 1,21 miljardini

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Delhi turg. India rahvaarv kasvas 1,21 miljardini.
New Delhi turg. India rahvaarv kasvas 1,21 miljardini. Foto: SCANPIX

India rahvaarv tõusis 1,21 miljardini, kasvades kümnendi jooksul 181 miljoni inimese võrra, näitavad värsked rahvaloenduse tulemused.

Seega elab Indias rohkem inimesi kui USAs, Indoneesias, Brasiilias, Pakistanis ja Bangladeshis kokku, vahendab BBC News.

Aastaks 2030 läheb India rahvaarvu poolest mööda praegu maailma suurima rahvaarvuga riigist Hiinast, kus elab 1,3 miljardit inimest.

India elanikud moodustavad maailma rahvastikust 17 protsenti. Riigi rahvarohkeimaks osariigiks on Uttar Pradesh, kus elab 199 miljonit inimest.

Pered eelistavad poisslapsi

Rahvaloendus näitas ka, et India pered eelistavad kasvatada poisslapsi – registreeritud sündide seas on poiste arv tüdrukute omast tunduvalt suurem. Paljud indialased näevad poisslastes tulevasi rahateenijaid ja kuigi soopõhised abordid on keelatud, on need jätkuvalt tavaline nähtus.

Lõhe poiste ja tüdrukute sündides on kasvanud iga kümnendiga alates India iseseisvumisest 1947. aastal. Tänavuste andmete põhjal sünnib iga 1000 poisi kohta 914 tüdrukut. Veel kümme aastat tagasi sündis tuhande poisslapse kohta 927 tüdrukut.

Valitsus möönis rahvaloenduse tulemusi kommenteerides, et praegused meetmed soopõhiste abortide ennetamiseks ei toimi ja lubas oma poliitika üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles