Välisvisiit kujundab Trumpi prioriteedid Lähis-Idas

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump Saudi-Araabias nautimas kõrbehõimude traditsioonilist sõjatantsu - mõõk käes, taustaks trummipõrin ja sõjaloitsud.
Trump Saudi-Araabias nautimas kõrbehõimude traditsioonilist sõjatantsu - mõõk käes, taustaks trummipõrin ja sõjaloitsud. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Need, kes eeldasid, et oma ametiaja esimest välisvisiiti Saudi Araabias alustanud Donald Trump kostitab võõrustajaid samasuguste väljaütlemistega islami ja moslemite kohta nagu presidendikampaania ajal, muretsesid asjata.

President Trump, kes hiljuti väitis, et Saudi Araabia oli USA 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute kaassüüdlane, ei hoidnud nüüd kiidusõnu tagasi, nimetades araabia riiki suurepäraseks ja pühaks maaks. Sealjuures on Trump ka esimene USA riigipea, kes tegi oma esimese välisvisiidi moslemiriiki.

Saudi Araabia kuninga Salmaniga kohvi juues ja viisakusi vahetades tundis Trump end mugavalt. Lisaks võttis ta osa traditsioonilisest sõjatantsust, mida kõrbehõimud enne lahingusse minekut teha tavatsesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles