Vigastada saanud noorest naisest sai Manchesteri rünnaku sümbol (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchesteri rünnakus kannatada saanud noor naine
Manchesteri rünnakus kannatada saanud noor naine Foto: twitter.com

Eile õhtul leidis Ühendkuningriigis Manchesteris popstaar Ariana Grande kontserdi lõpul aset plahvatus, milles senistel andmetel hukkus vähemalt 19 ja sai vigastada üle 50 inimese.

Üsna kiiresti pärast juhtunut hakkas sotsiaalmeedias levima fotograaf Joel Goodmani foto, millel on näha vigastatud noort naist, keda abistavad politseinikud.

Manchesteri rünnakus kannatada saanud noor naine / Twitter.com
Manchesteri rünnakus kannatada saanud noor naine / Twitter.com Foto: twitter.com

Veel ei ole teada, kes see naine on, kuid Ühendkuningriigi väljaanded panid tema pildi oma paberväljaannete esilehele kui nüüdse rünnaku sümboli. Politsei uurib, kes rünnakus hukkusid ja kes said kannatada, see peaks selguma paari päeva jooksul. 

Briti meedia teatel toimus Manchester Arenal plahvatus kella 22.33 paiku kohaliku aja järgi, kui Grande oli kontserti lõpetamas.

Ariana Grande
Ariana Grande Foto: Hannah McKay/PA Wire/PA Images/Scanpix

Laulja Ariana Grande teatas Twitteris, et tal on juhtunu pärast valus ning et tal ei ole sõnu.

Veel ei ole teada, kes oli Manchesteri rünnaku taga, kuid Reutersi teatel ülistavad Islamiriigi toetajad Twitteris Manchesteri plahvatust, samas ei ole see äärmusrühmitus rünnaku eest vastutust võtnud.

Briti politsei teatel võib rohkem kui 20 000 inimest mahutaval areenil toimunu puhul tegemist olla terrorirünnakuga, võimalik et selle taga oli enesetaputerrorist.

Politsei sündmuskohal
Politsei sündmuskohal Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix

Juhtunu tõttu karmistatakse Manchesteris julgeolekumeetmeid, väljas on rohkem politseipatrulle ja eritähelepanu all on rongid ja raudteejaamad.

Manchester Arena lähedane Victoria raudtejaam jääb tänaseks suletuks.

Paljud riigijuhid on avaldanud Ühendkuningriigi liidritele ja rahvale juhtunu tõttu kaastunnet, öeldes, et tegemist oli laste ja noorte vastu suunatud rünnakuga. 

Eluga pääsenud kontserdikülastajad
Eluga pääsenud kontserdikülastajad Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles