Euroopa Donald ja USA Donald näevad Venemaad erinevalt

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk ja Donald Trump.
Donald Tusk ja Donald Trump. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Kuigi nii NATO kui ka ELi südame koduks olevas Brüsselis on tippkohtumised igapäevarutiin, tõi Donald Trumpi esimene presidendireis eile hommikuks kesklinna siiski tavatu vaikuse.

Tavaliselt tööle ruttavaid inimesi täis hommikused tänavad meenutasid Jens Sigsgaardi lasteraamatu «Palle üksi maailmas» atmosfääri. Kui välja arvata siia-sinna kogunenud politseinikud ja ümbritsevast vaikusest samuti pisut jahmununa kuhugi kulgevad tavakodanikud, olid inimeksistentsi jäljed minimaalsed. Isegi laiadest tänavatest võis punasega üle jalutada, autot pelgamata.

Omamoodi märk liikumise hõredusest oli ka see, et tavapäraselt kiiresti kulgejaid täis Kunstide avenüü ja Belliardi tänava nurgale jäi kella kümne ajal paarikümne minuti vältel pikalt-laialt edasiminekut takistava politseitara taha lõksu vaid paarkümmend inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles