Reformatsiooni 500. aastapäev tõi Obama Berliini

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama (vasakul) ja Angela Merkel eile Berliinis kirikupäeval toimunud kohtumisel.
Barack Obama (vasakul) ja Angela Merkel eile Berliinis kirikupäeval toimunud kohtumisel. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Koos tuhandete inimestega tähistas eilsel kirikupäeval Saksamaa pealinnas reformatsiooni 500 aasta juubelit ka Ameerika Ühendriikide ekspresident Barack Obama.

Manchesteri terrorirünnaku tõttu suurendati ka Berliinis üritust turvanud politseinike arvu ja karmistati julgeolekumeetmeid. Euroopa riike, sealhulgas Saksamaad tabanud terrorirünnakuid meenutas Obamaga Brandenburgi värava juures kohtudes ka Saksa liidukantsler Angela Merkel.

«Peame mõistma, et meil on vaenlased, kes on nõus oma elu ohverdama, et teiste elu hävitada,» sõnas Merkel, kes pälvis rahva seast ka pahakspanevaid hüüdeid, kui ta selgitas, miks inimesed, kellel pole õigust Saksamaale jääda, tuleks kiiremini kodumaale tagasi saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles