Texase kool andis seitsmendikule «kõige tõenäolisema terroristi» auhinna (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Nick Edwards/National Pictures/TopFoto/Scanpix

Seitsmendas klassis õppiv Lizeth Villanueva on olnud oma kooli kõige tublimate õpilaste seas, kuid ometi andis õpetaja just talle kõige tõenäolisema terroristi auhinna, vahendab The Washington Post.

Tegu pidi olema aastalõpu auhindade jagamise pihta suunatud naljaga, kuid päev pärast Manchesteris 22 inimelu nõudnud terrorirünnakut väljastatud pilasertifikaat osutus Texase väikelinna Channelview kooli jaoks pigem võllanaljaks.

13-aastase Lizethi sõnul naeris õpetaja talle allkirjastatud tunnistust ulatades, kuid tüdruku ema Ena Hernandez ei pidanud seda üldse naljakaks.

«Ma olin auhinda nähes endast väljas ja vihane,» sõnas Hernandez Washington Postile. «Ma olin üllatunud, kuna mu tütrel läks stipendiumiprogrammis väga hästi.»

Ka Salvadori päritolu Lizeth ei naernud, tüdruk oli hoopis šokis.

Pilatseremoonial ulatati ühele tüdrukule veel kõige tõenäolisemalt iga asja peale nutva hakkava inimese auhind, üks poiss aga sai kõige tõenäolisemalt kodutuks jääva auhinna.

Channelview piirkonna koolinõukogu esindaja Mark Krameri sõnul oli tegu ebaõnnestunud katsega nalja teha, mis ei olnud piisavalt läbi mõeldud.

Hernandezi sõnul esitas koolidirektor Eric Lathan talle ka kohtumisel vabanduse.

Kooliringkond väljastas pärast intsidenti kirjaliku avalduse, milles lubas võltsauhindade jagamises osalenud õpetajad vastutusele võtta.

Hernandez nõuab aga õpetajate vallandamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles