Liibüa relvarühmitus hõivas võtmetähtsusega vangla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SUHAIB SALEM/REUTERS/Scanpix

Liibüa relvarühmitus hõivas eile Al-Hadhba vangla, kus hoitakse diktaator Muammar Gaddafi režiimi endisi ametnikke ja riigitegelasi, teatasid kohtuvõimud.

Vangivalvurid põgenesid pärast rünnakut, mille viimastel andmetel korraldas ÜRO toetatud ühtsusvalitusele lojaalne relvarühmitus.

Kaks valvurit tapeti.

Kinnipidamisasutuses hoitakse rohkem kui 30 endise režiimi riigiteenistujat, kelle seas on ka Gaddafi peaminister Baghdadi al-Mahmudi ja diktaatori luureülem Abdullah Senussi. Mõlemad mehed mõisteti 2015. aastal surma.

Liibüa pealinnas Tripolis sai varem päeval lahingus ÜRO toetatud ühtsusvalitsusele lojaalsete jõudude ja rivaalitseva omakaitseväe vahel surma vähemalt 28 ja haavata pea 130 inimest, teatas tervishoiuministeerium. Uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku sõnul kostis plahvatusi Abu Slimi, Al-Hadhba ja Salaheddini linnajagudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles