Merkel: kliimadebatt läks väga raskelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpiks ja Angela Merkeliks maskeerunud kliimaaktivistid demonstreerimas asjade hetkeseisu Pariisi leppe küsimuses.
Donald Trumpiks ja Angela Merkeliks maskeerunud kliimaaktivistid demonstreerimas asjade hetkeseisu Pariisi leppe küsimuses. Foto: Paolo Santaluca/AP/Scanpix

USA president Donald Trump teatas täna, et langetab järgmisel nädalal otsuse, kas Ühendriigid järgivad edasipidi 2015. aastal sõlmitud lepet süsihappegaasi emissiooni üleilmseks kärpimiseks.

«Ma teen oma lõpliku otsuse Pariisi leppe suhtes järgmisel nädalal!» kirjutas Trump Twitteris G7 kohtumiselt Sitsiilias, kus USA partnerid avaldasid talle survet jääda kindlaks leppele, mille sihiks on globaalse soojenemise ohjeldamine.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkeli sõnul võib Sitsiilias peetud G7-riikide tippkohtumise tulemust pidada seetõttu äärmiselt ebarahuldavaks.

«Kogu arutelu kliima teemadel läks väga raskelt, et mitte öelda väga ebarahuldavalt,» märkis Merkel.

«Kogu arutelu kliima teemadel läks väga raskelt,» märkis Merkel.

«Meil on kuus ühe vastu olukord, mis tähendab, et siiamaani on ebaselge, kas USA toetab Pariisi lepet või mitte,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles