Kõik Vene raketiüksused saavad 2020. aastaks Iskander-M süsteemid (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketikompleks Iskander-M.
Raketikompleks Iskander-M. Foto: TASS/Scanpix

Kõik Vene raketivägede brigaadid relvastatakse 2020. aastaks Iskander-M taktikaliste raketisüsteemidega, ütles raketivägede ülem kindralleitnant Mihhail Matvejevski laupäeval.

«Me kavatseme viia kõikide üksuste ümberrelvastamise selle võrratu süsteemiga, Iskander-M-ga, lõpule 2020. aastaks,» ütles kindral raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Maavägede raketibrigaadid, mis olid varem relvastatud Totška-U süsteemidega, on saanud järkjärgult Iskander-M süsteemid.

NATO on väljendanud muret Iskander-M raketisüsteemide võimaliku paigutamise üle Kaliningradi oblastisse.

Vene kaitseministeerium ütles mullu oktoobris, et Iskander-M süsteemidega relvastatud raketivägede brigaadid paigutati Kaliningradi oblastisse osana lahingväljaõppest ja seda praktikat jätkatakse ka tulevikus.

Iskander-M süsteem on suuteline tabama sihtmärke 500 kilomeetri raadiuses. Süsteem, kuhu kuuluvad nii ballistilised kui tiibraketid, on mõeldud hävitama vaenlase raketiseadeldisi, raketi- ja õhutõrjesüsteeme, lennukeid ja koptereid, komandopunkte ja taristuobjekte.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles