Galerii: Hirm lammutusplaanide ees ajas Moskva hruštšovkade elanikud taas tänavale (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pealinnas Moskvas on põhjustanud laialdase protesti nn hruštšovkade elanike ümberasustamisplaan, mis puudutab vähemalt miljonit inimest.

Eile oli selleks tänavale tulnud ligi 1000 inimest. Moskva politsei sõnul oli meeleavaldus eelnevalt linnavõimudega kooskõlastatud.

Korrusmajade elanike ärritav plaan laiaslaastus järgmine: kõik Moskvas alles jäänud Nõukogude ajal ehitatud halvas korras 5-korruselised korterelamud lammutatakse maha, nende asemele ehitatakse nüüdisaegsete elumajade kvartalid koos vajaliku infrastruktuuriga, ning kõik seniste hruštšovkade elanikud kolitakse elama sama rajooni uutesse elumajadesse. Kuna uued majad peaksid tulema kõrgemad, siis müüakse ümberasujatest üle jäänud korterid kõigile soovijatele. Tulemusena peaks Moskva kesklinna läheduses tekkima nüüdisaegsete elurajoonide vöönd.

Eilne meeleavaldus kandis loosungut 'Moskva kodanike õiguste eest' ning lisaks hruštšovkade küsimusele protesteeriti eile ka vanade autogaraažide maha lammutamise vastu.

Lisaks hruštšovkade küsimusele protesteeriti eile ka vanade autogaraažide maha lammutamise vastu.

Hruštšovkade elanike jaoks polnud see esimene kord tänavale tulla, 14. mai protestidest võttis politsei hinnangul osa lausa 8000 inimest.

Protestimeeleolud ei kavatsegi aga vaibuda, sest tänaseks on ümberasustamisplaanide vastane meeleavaldus kavas ka Vene opositsiooniparteide esindajatel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles