Punane Rist: Elevandiluurannikul tapeti sadu inimesi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ouattara toetajad Duekoues.
Ouattara toetajad Duekoues. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) teatel tapeti Elevandiluuranniku lääneosas Duekoue linnas lõppeval nädalal peetud lahingutes üle 800 inimese.

«Duekoues tapeti teisipäeval vähemalt 800 inimest,» kinnitas ICRC esindaja Dorothea Krimitsas uudistevõrgule AFP, kelle kinnitusel külastasid Punase Risti töötajad piirkonda neljapäeval ja reedel.

Krimitsase kinnitusel pole veel selge, mis linnas täpsemalt aset leidis. «Kõik viitab sellele, et tegemist oli rahvustevahelise vägivallaga,“ lisas Krimitsas, kelle sõnul jätkab Punane Rist juhtumi uurimist.

Ka on teada, et kümned tuhanded Duekoue elanikud on kodudest põgenenud, kuna linnas pandi toime rüüstamisi. Samal ajal jätkuvad lahingud novembrikuiste presidendivalimiste võitjana tunnustatud Alassane Ouattarat toetavad vägede ja valimistel lüüa saanud Laurent Gbagbole lojaalsete vägede vahel.

«ICRC mõistab hukka otsesed rünnakud tsiviilelanike vastu ja tuletab konflikti pooltele meelde, et nende kontrollitavatel aladel tuleb inimesi kaitsta kõikidel tingimustel,» lisas Punase Risti delegatsiooni koosseisus Elevandiluurannikule suundunud Dominique Liengme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles