Europarlamendi president jõuab täna Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Tajani.
Antonio Tajani. Foto: Jean-Francois Badias/AP/Scanpix

Täna õhtul saabub Eestisse Euroopa Parlamendi president Antonio Tajani, tema kaaskonda kuuluvad ka mitmed kõrged Euroopa rahvasaadikud.

Delegatsiooni eesmärgiks on saada ülevaade Eesti ettevalmistustest Euroopa Liidu Nõukogu eesistumiseks. Kohtutakse nii president Kersti Kaljulaiu ja peaminister Jüri Ratasega. Homme väitlevad poliitikud Tallinna Ülikoolis Euroopa Liidu tuleviku teemadel.

Tajani saatjaskond koosneb Euroopa Parlamendi erinevate fraktsioonide juhtidest ja esindajatest.

Algselt pidanuks tulema Eestisse ka Prantsusmaa Rahvusrinde juht Marine Le Pen ning Suurbritannia Iseseisvuspartei liider Nigel Farage, kuid ilmselt nende kodumaadel toimuva valimisheitluse tõttu nad Eestisse siiski ei jõua.

Nimekaima külalisena saadab Tajanit Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsiooni esimees Guy Verhofstadt.

Europarlamendis on praeguse seisuga kokku kaheksa fraktsiooni. Suurim neist on tsentrikonservatiivne Euroopa Rahvaerakond (EPP) 216 saadikuga, kelle seas Eestit esindab IRLi Tunne Kelam. Järgnevad Sotsiaaldemokraadid ja demokraadid 189 saadikuga, kelle seas on ka Eesti sots Marju Lauristin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles