Poola peaministri poeg ordineeriti preestriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Beata Szydło.
Poola peaminister Beata Szydło. Foto: John Thys / AFP / Scanpix

Poola peaministri Beata Szydło vanem poeg Tymoteusz Szydło ordineeriti nädalavahetusel preestriks ja pidas oma esimese missa.

Vaimulikupühitsuse sai 25-aastane Szydło üleeile Lõuna-Poolas Bielsko-Biała linnas. Tseremoonial oli kohal ka tema valitsusjuhist ema, kes ütles, et on kuus aastat Krakówi seminaris õppinud poja üle väga uhke.

«See ei ole lihtne tee,» tunnistas peaminister Szydło pärast tseremooniat antud intervjuus. «Eriti neil päevil mõtlen ma, et sellistel noortel inimestel on täita ülioluline missioon. Ma hoian pöidla peos kõigile oma poja kaasseminaristidele ja oma pojale. Ma loodan, et nad peavad vastu ja teevad palju head kõigile, meile kõigile. Nad on suurepärased noored inimesed.»

Oma esimese missa pidas vastne isa Tymoteusz eile oma perekonna kodukoguduses Przecieszynis.

Peaminister Szydło 23-aastane teine poeg Błażej õpib meditsiini. Kogu perekond on tuntud kui tublid kirikuskäivad katoliiklased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles